Tuesday, November 8, 2016

VALENCIA | VISITE, ZIEK EN WEEKENDJE NEDERLAND

Afgelopen maand was een maand vol leuke dingen: ik maakte een erasmus reisje naar Andalucía, mijn moeder en broertje kwamen op visite en ging ik een paar dagen terug naar huis.


Vier dagen nadat ik terug van Andalucía was zouden mijn broertje en moeder al langs komen. Ik had er heel erg veel zin in, want ik had ze al een hele tijd niet gezien. Ze zouden voor 6 dagen hier bij mij in mijn appartement verblijven, dus had ik de dag dat ze kwamen de boel een beetje verbouwd om ruimte te creëren. De hele middag was ik druk bezig geweest met schoonmaken en boodschappen doen, want ik wilde die avond een tafel vol tapas maken.

Zoals je waarschijnlijk al had gelezen in mijn Andalucía artikel had ik in Granada wat kou gevat. In het begin leek het maar een onschuldige verkoudheid te zijn, maar een dag nadat mijn moeder en broertje waren geland zette het door tot een keelontsteking. Ik raakte mijn stem kwijt en toen ik hem na een tijdje weer terug had klonk ik als een man (waardoor mijn broertje me dus zijn nieuwe grote broer ging noemen). De timing was echt heel erg vervelend, maar ik heb toch veel tijd door kunnen brengen met mijn familie en hen veel van de stad kunnen laten zien.

Twee dagen nadat ze weer waren vertrokken ben ik zelf naar Nederland gegaan. Was nog een heel gedoe, want ik had nog nooit in mijn eentje gevlogen. 's Ochtends vroeg op om de metro naar het vliegveld te pakken, bleek ik toen ik daar was aangekomen het verkeerde kaartje gekocht te hebben en kon ik dus niet door de poortjes. Vervolgens verdwaalde ik nog een keer op het vliegveld.. Wat een reis. Kapot kwam ik aan in Nederland, maar het was zo goed om weer even terug te zijn. Het gevoel is echt onbeschrijfelijk. Ik ben nu ruim twee maanden weg, maar ben al de raarste dingen gaan missen. Eenmaal terug in Nederland vond ik alles leuk: zelfs naar de Albertheijn gaan was een feest. Wat had ik Nederland gemist: thuis, mijn eigen kamer, slapen in mijn eigen bed, mijn vaders eten (wat een miljoen keer beter smaakt dan het smakeloze eten van mij), mijn familie en vrienden.. Zelfs de Calvé pindakaas (met nootjes uiteraard), ontbijtkoek en herfst.  Hier in Spanje voelt het alsof het eeuwig Augustus is, wat helemaal niet vervelend is, maar genieten van herfst en de prachtige kleuren kan je hier wel vergeten.

Terug zijn voelde echt even als een heel korte vakantie. Ik had eigenlijk heel weinig tijd, maar had een waslijst van dingen die ik nog graag wilde doen. Zo heb ik tijd kunnen doorbrengen met mijn kleine broertje, die me heeft leren minecraften haha, heb ik weer auto gereden, geluncht met mijn beste vriendin, heb ik Serap nog gezien en ben ik naar de film geweest met mijn vader en zijn vriendin. We gingen naar "Doctor Strange", wat echt een heel erg goede film is. Zeker de moeite waard om heen te gaan!

De tijd vloog voorbij, en ik heb een geweldige tijd in Nederland gehad, maar het het is ook wel weer lekker om weer thuis te zijn hier, in Valencia. Het gekke is dat ik niet meer zo heel goed weet wat ik nu thuis moet noemen. Valencia voelt het ook als thuis, maar niet zo erg als in Nederland natuurlijk.

Liefs,
Françoise