Monday, October 10, 2016

VALENCIA | GROTE VERANDERINGEN, HEIMWEE EN TRIPJES

Ik dacht dat het maar weer eens tijd was voor een update, want al meer dan een maand is voorbij.  De tijd gaat snel. Ik heb het enorm naar mijn zin hier, maar heb stiekem ook wel een klein beetje heimwee. Klinkt gek, maar tot afgelopen zomervakantie (toen ik naar Brussel ging voor 3 dagen) was ik nooit langer in het buitenland geweest zonder mijn ouders. En nu zit ik hier dan, in het midden aan de oost kust van Spanje, helemaal alleen.
Afgelopen maand heb ik in principe niet heel veel ondernomen. Vooral veel van de stad verkend en had echt heel erg moeten wennen aan school en de nieuwe omgeving, en was daardoor echt uitgeput aan het einde van de dag. Mijn ritme is de afgelopen maand heel erg veranderd. In Nederland had ik vaak een aantal uren per dag op school, en startte ik op z'n laatst om een uur of half 11, en was ik maximaal om half 7 weer terug thuis. Hier is het heel anders. Ik heb dagen dat ik soms pas om half 5 moet beginnen, maar ook dagen dat ik om 8 uur 's ochtends de deur al uit moet. Ook eten mensen hier om heel andere tijden: rond 3 uur hebben ze lunch, rond 9/10 dineren ze. Dus ik heb me aan proberen te passen en eet zelf nu ook vrij laat.

Naast dat mijn ritme dus heel erg veranderd is, heb ik zelf heel hard m'n best gedaan om mijn levensstijl om te gooien. Ik weet niet meer zo goed of ik dit al had verteld of niet, maar voordat ik hierheen ging leefde ik best ongezond. Ik zat niet bepaald lekker in mijn vel, en zorgde niet voor mezelf als ik gedaan zou moeten hebben. Ik ben een enorme emotionele eter, lette totaal niet op wat ik at en was veel minder gaan sporten dan dat ik eerst deed. Met als resultaat een aantal kilo's erbij en dat ik nog minder lekker in mijn vel zat. Het was een soort neerwaartse spiraal. Gelukkig gaat het nu allemaal een stuk beter met me. Ik eet veel beter, let heel erg op wat ik binnen krijg en verbruik (zo'n fit bit is echt een geweldig ding), beweeg ook weer meer,  en voel me stukken blijer. 

Afgelopen weekend was er trouwens een groot feest hier in Valencia: Dia comunidad Valenciana. Van zondag heb ik niet heel veel meegekregen omdat ik best nog een aantal dingetjes moest doen en ik heel moe was van de nacht ervoor. Toen was er een enorme vuurwerkshow. Ik heb nog nooit zoveel en zo mooi vuurwerk gezien: het was echt geweldig! Hier kan je een filmpje zien dat ik heb gemaakt van die avond.

Ondanks dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb, heb ik toch stiekem wel een klein beetje heimwee. Ik mis mijn familie, vrienden, mijn eigen kamer en bed, en gewoon een structuur in het dagelijks leven, als je snapt wat ik bedoel. Call me crazy, maar ik heb nu al een lijst met dingen die ik wil doen zodra ik terug ben. Zo overweeg ik om toch een make-up cursus te gaan volgen naast mijn huidige opleiding, iets wat ik al jaren lang wil doen maar nooit heb gedaan. Ook wil ik eigenlijk gaan freelancen. Maarja, dat is nog ver weg en er zijn nog genoeg dingen die ik wil doen hier in Spanje. Zo wil ik eigenlijk nog Madrid en Barcelona bezoeken en ben ik aan het nadenken om een Erasmus trip te maken door Marokko.

Morgen avond vertrek ik met een grote groep naar Andalucía, waar ik de rest van de week zal zijn. We gaan naar Sevilla, Malaga, Cordoba en Granada. Ik heb er echt heel veel zin in en ga zeker heel veel foto's maken. Een paar dagen nadat ik terug ben, komen mijn moeder en mijn broertje langs voor bijna een week, waar ik echt heel erg naar uitkijk, want die heb dan ook al bijna twee maanden niet meer gezien. En een paar dagen daarna vlieg ik terug naar Nederland voor lang weekend. Een vol geplande maand, maar wel heel erg leuk!

Muchos besos y hasta la próxima