Saturday, October 29, 2016

TRAVELING | ERASMUS REISJE NAAR ANDALUCÍA

Dinsdag nacht vertrokken we dan, op naar Andalucía! Andalucía is een provincie in het helemaal in het zuiden van Spanje, wat zo'n 6/7 uur rijden is met de bus vanaf Valencia. Na een lange reis zonder slaap, kwamen we rond een uur of 8 eindelijk aan in Granada. We checkten in, hadden een uur de tijd om even te slapen en daarna zouden we meteen een rondleiding krijgen door het oude centrum van Granada. 
streets in Granada, Andalucía, España
Granada

De stad zelf was mooi, ondanks het vieze weer dat we hadden. De rondleiding stelde trouwens niet veel voor. Het was compleet in het Spaans, terwijl zo'n 75% van de groep toch echt geen Spaans sprak. We konden er wel om lachen en we hebben toch een aantal mooie dingen gezien. Je zag de Marokkaanse invloeden erg goed terug in de stad, wat ik zelf heel indrukwekkend vond. Die middag waren we vrij en zijn de meeste een aantal uur gaan slapen omdat we allemaal heel weinig hadden geslapen en we van plan waren om uit te gaan later die dag. In de avond zijn we met z'n alle in een tapasbar gaan eten waar je een drankje en tapa voor 2 euro kreeg. Rond een uur of 11 waren er al heel veel mensen afgehaakt en wilde naar huis, daarom zijn we met een klein groepje op zoek gegaan naar een club (wat nog best moeilijk was, want bijna alles was dicht) en hebben we wat night-sightseeing gedaan.
streets in granada, andalucía, españa
Granada
tapas

De tweede dag zijn we naar het "Alhambra" geweest. Dat is een groot kasteel met daarbinnen pleintjes, een paar Arabische winkeltjes, historische gebouwen en een aantal prachtige tuinen. Ik heb daar mijn ogen echt uitgekeken. Tuinen vol met bloemen, het uitzicht dat de torens hadden over heel Granada.. Het was heel indrukwekkend en zeker de moeite waard als je naar Granada gaat! 
Die middag waren we weer vrij en ben ik met drie andere meisjes tapas gaan eten. In een klein donker steegje vonden we een kleine Spaanse tapasbar, waar je 10 tapas voor 10 euro kon krijgen. Voor 4 personen was het niet heel veel, maar het was wel heel erg lekker! Daarna zijn we nog even gaan winkelen, heb ik een trui gekocht (want het voelde daar echt enorm koud ondanks dat het 23 graden was), en zijn we weer even gaan slapen zodat 's avonds weer uit zouden kunnen gaan. Die avond zijn we weer tapas gaan eten en zijn we naar een club gegaan. 

Granada, Andalucía, España
View from Alhambra, Granada
Alhambra, Granada
Alhambra, Granada
españa, spain, granada, la alhambra
Alhambra, Granada
Die ochtend daarna was iedereen heel erg moe. Drie dagen met weinig slaap (terwijl ik normaal toch wel 9/10 slaap uur haal) begon z'n tol te eisen. Daarnaast had ik die dag daarvoor wat kou gevat en begon een beetje verkouden te worden. Rond een uur of 10 vertrokken we met de bus naar Málaga, waar we een deel van de dag zouden doorbrengen. Het strand in Málaga was prachtig: palmbomen schoon zand, heldere zee, een heerlijk zonnetje en uitzicht op de bergen verderop. Stonden we dan: met de wallen onder onze ogen, verstopt achter een zonnebril, en veel te warm gekleed. Daarna kregen we een guided tour door Málaga en hebben we ergens even gelunched (waar een zwerver van iemands bord had proberen te stelen) en daarna zouden we rond een uur of 4 verzamelen zodat we naar Sevilla konden gaan.

Málaga beach
Málaga
málaga, andalucía, españa, spain
Málaga
In Sevilla aangekomen gingen we meteen door naar een Flamenco show. Ik had nog nooit in mijn leven Flamenco gezien, dus dat was heel indrukwekkend. De prachtige jurken, strakke serieuze gezichten van de dansers, het snelle voetenwerk en de muziek.. En dan heb je nog de veel te strakke broeken van de mannen, wat best grappig was. Die avond hadden we besloten om maar niet uit te gaan want iedereen was kapot, dus zijn we ergens even wat gaan eten en hebben we wat night-sightseeing in Sevilla gedaan. Wat is Sevilla mooi!  


De volgende dag kregen we nog een guided tour en zijn we naar plaza de españa en "Alcazar" geweest. Plaza de españa is een enorm plein met waar een groot en indrukwekkend gebouw in een C-vorm omheen ligt. Alcazar is een oud paleis midden in Sevilla met prachtige tuinen. We hadden helaas wat weinig tijd en zijn overal wat snel doorheen gegaan, maar ik ben van plan om zeker terug te gaan om meer te kunnen zien. 

Alcazar sevilla, andalucía, españa
Alcazar
Plaza de España, Sevilla
Sevilla
De laatste dag was aangebroken en vertrokken we 's ochtends vroeg richting Cordoba, om daar een paar uur door te brengen voordat we terug naar Valencia zouden rijden. Van Cordoba hebben eigenlijk niet zo heel veel gezien (alleen de kleine straatjes in het oude centrum) maar het was wel erg mooi. Na een paar uur daar geweest te zijn moesten we weer verzamelen om weer naar huis te gaan. Een elledig lange reis, die uiteindelijk wel 10 uur had geduurd, maar de trip was het zeker waard!

Liefs,
Françoise