Friday, September 9, 2016

PERSONAL UPDATE | VERHUISD & MIJN EERSTE WEEK IN VALENCIA

Ja, vandaag even een een blogpost in het Nederlands. Zoals je in de titel kan lezen, en sommige van jullie waarschijnlijk al wisten, ben ik verhuisd naar Valencia (Spanje) als onderdeel van mijn studie. Iets waar ik heel erg naar uitkeek. Een onbekend land, een andere cultuur, een andere taal, nieuwe mensen, en natuurlijk voor het eerst op mezelf wonen. Allemaal heel erg  leuk en spannend, maar ook een beetje eng.

Afgelopen vrijdag ochtend vroeg vloog ik dan, samen met mijn vader en zijn vriendin. Ik was al een paar dagen van tevoren bezig geweest met inpakken en had 2 koffers vol spullen bij me. Een totaal van 39,7 kilo, 300 gram onder het gewicht dat ik had geboekt haha! Moeilijk om uit te kiezen wat ik de komende maanden nodig ga hebben, en uiteindelijk eindigde ik toch met veel te veel spullen. Rond 11 uur kwamen we aan bij het apartementje dat ik had gehuurd voor de komende 5 maanden. Het is een mooi en ruim apartement, en voelde er me vrijwel meteen thuis. Het ligt dichtbij het centrum van de stad en dicht bij het enorm grote park. Echt een top locatie!

De eerste twee dagen heb ik met mijn vader en zijn vriendin doorgebracht, boodschappen gehaald, een nieuwe SIM-kaart, en een paar huishoudelijke dingen, en veel gezien van de omgeving. Ook zijn we naar het aquarium geweest, wat echt een aanrader is! Zondag ochtend vlogen ze terug naar Nederland en bleef ik alleen achter. Een raar gevoel, helemaal alleen, op een plek waar je niemand kent, de taal amper spreekt en Engels hier niet heel veel gesproken word. Ik was best emotioneel, en het besef dat ik heel veel mensen nu voor zolang moet missen kickte er behoorlijk in. Het was nog vroeg en ik ben de eerste paar uur maar door gaan brengen in mijn appartement, niet wetend wat ik zou moeten gaan doen om de tijd te doden. School zou namelijk pas over een paar dagen beginnen. Die dag ben ik dus maar een stuk gaan lopen, heb ik wat schoon lopen maken en wilde ik boodschapjes doen. Waar ik alleen niet helemaal over na had gedacht, want de grote supermarkten (in ieder geval die ik heb gevonden) zijn allemaal dicht op zondag. Ik eindigde dus bij een bakker, om daar een broodje te halen als avondeten.

Maandag wilde ik beginnen met het Killerbody dieet van Fajah Lourens (waar ik binnenkort wel iets over mijn ervaring zou schrijven), maar omdat ik niet de juiste boodschappen in huis had om alles te volgen heb ik het een beetje aangepast. Ik wilde namelijk al een tijdje iets aan mijn lifestyle doen. Weer actief bezig zijn, zoals ik 1,5 jaar geleden deed en letten op wat ik eet. Ik had het weekend van tevoren een fitbit gekocht, wat echt een heel leuk ding is! Zo zie ik precies hoeveel ik verbruik en welke afstanden ik loop. Daarnaast hou ik nu goed bij wat ik allemaal binnenkrijg in de app.
Verder ben ik maandag met een meisje van de HAN die hier ook net woont de stad in gegaan en zijn we ergens even gaan lunchen , wat echt heel gezellig was!
Waar ik me trouwens heel erg over verbaas hier, is dat Spanjaarden masaal door het rood rijden/fietsen/lopen. Zelfs als er gewoon een politieauto op 4 meter afstand staat.

Dinsdag begon de dag een beetje raar. Ik voelde me moe, had  heimwee, en wist niet zo goed wat ik nu moest gaan doen. Ik had namelijk al heel veel dingen gedaan en het vakantie gevoel begon een beetje weg te zakken. Voor school moest ik nog even wat papieren tekenen en opsturen en ben daarom op zoek gegaan naar een kopieshop. Ik dacht dat er eentje bij mij om de hoek zat, dus was ik daar even naartoe gelopen. Blijkt het een drukkerij/uitgeverij te zijn, en geen kopieshop. Stond ik daar met mijn USB-tje met 1 bestand van 4 pagina's, haha! Gelukkig waren ze heel erg aardig en boden me aan om me toch te helpen, wat echt heel lief was. Die middag daarom even de stad in geweest met datzelfde meisje. Ik wilde een paar schriften halen voor school, wat nog best wel een struggle was. Veel schriften hier zijn namelijk geblokt, wat ik dus echt niet fijn vind om mee te werken. Na een hele speurtocht heb ik ze dan toch nog kunnen vinden bij de Flying Tiger, een grote Europese keten.

Woensdag was de eerste dag dat ik naar school zou moeten. Het gebouw was maar 15 minuten lopen vanaf mijn huis dus ik ben lekker gaan wandelen en heb echt heel veel mooie plekjes ontdekt. Eenmaal aangekomen daar was het een beetje chaotisch. Ik snapte totaal niet wat de bedoeling nu precies was en heb de eerste 10 minuten echt een beetje om me heen staan kijken. Nadat ik mijn spullen had opgehaald, moesten we doorlopen naar een collegezaal waar ze meer uitleg zouden gaan geven over komend halfjaar. Tot mijn verbazing was bijna de hele presentatie (dat 1,5 uur duurde) in het Spaans, ondanks het feit dat het een presentatie voor internationale studenten was en waarvan een groot deel dus gewoon geen Spaans spreekt. Gelukkig kon ik hier en daar wel er wel iets uit opmaken. Wat ik ook echt heel raar vond is dat het hoofd van de afdeling internationale relaties bijna geen Engels sprak. Ik wist dat Engels niet veel gesproken wordt hier, maar zo weinig had ik dus echt niet verwacht!

Donderdag moest ik weer naar school. Dit keer om mijn rooster op te halen, een foto te laten maken voor mijn studentenkaart en nog wat informatie te krijgen. Na heel wat gedoe had ik het dan eindelijk voor elkaar om een jaarlijks fiets abonnement (Valenbisi) te nemen. Voor de mensen die nog nooit hier zijn geweest: overal in Valencia staan kleine stations met een aantal fietsen, die je dus kan lenen met een week of jaarabonnement. Aangekomen op school, zijn we de eerste beste zaal ingelopen waar we een presentatie zouden krijgen. Niet helemaal bij nagedacht, en zo kregen we weer een Spaanse presentatie, maar dit keer was dat ons eigen schuld. Ondanks dat het in het Spaans was was het heel goed te volgen. Daarna kregen we in een klein groepje een rondleiding door de school en zijn daarna naar huis gegaan. Ik was echt zo vreselijk moe van al de indrukken dat ik meteen in slaap was gevallen. Pas ruim 2 uur later ben ik weer wakker geworden en ben een beetje gaan schoonmaken in mijn appartementje.

Vandaag ga ik lekker de stad in. Ik wil namelijk nog een aantal nieuwe kleren halen. Hier in Spanje is de mode zo veel leuker en de prijs hier is echt een stuk lager! Misschien dat ik nog wel even langs het strand fiets, want daar ben ik afgelopen week nog niet geweest.

Hopelijk vonden jullie dit een beetje leuk om te lezen! Volgende week zal ik een tweede update posten met hoe het mij hier nou afgaat.

Muchos besos y hasta la próxima semana